Buat Duit Online

Cara Buat Duit Online

Zaman sekarang ni berbagai cara untuk buat duit secara online samada duduk di rumah, sambil bercuti atau dimana-mana sahaja. Samada dengan menjadi agen dropship, blog, affiliate dan sebagainya. Apa yang anda perlukan hanyalah internet, handphone ataupun komputer. Cukup dengan itu dan anda boleh mulakan dimana-mana sahaja. Artikel kalini admin akan kongsikan beberapa cara untuk anda buat duit secara online. Jemput baca ye.

Buat Duit Dengan Blog

Buat Duit Dengan blog

Kalau anda minat menulis atau minat bercerita apakata anda buat 1 blog website. Dalam website tersebut anda masukkan penulisan anda. Pastikan tulisan anda tu banyak isi penting dan cukup lengkap untuk dikongsikan dengan orang ramai.

Buat samada di blogspot untuk yang percuma atau kalau anda tahu tentang wordpress boleh mula langgan plan wordpress anda.

Buat minima 10 cerita dan kemudian anda apply google adsense. Setiap kali orang cari dan baca tulisan anda, iklan adsense tersebut akan keluar. Jika pembaca klik, maka anda akan dapat duit. Dalam USD lagi tau.

Tapi ia memerlukan kesabaran serta content yang anda tulis tu menarik minat para pembaca. Jadi mulakan sekarang buat duit online dengan blog anda kalau anda jenis minat menulis dan berkongsikan cerita anda.

Buat Duit Dengan Jadi Agen Dropship

Ni 1 cara yang cukup mudah untuk buat duit online dari rumah. Anda jadi mana-mana agen dropship produk kemudian promot. Bila ada customer nak beli, mereka melakukan pembayaran kepada akaun anda. Dan kemudian anda submit order di website HQ dan bayar harga kos. Untung terus dapat. Mudahkan.
Buat Duit Dengan Jadi Agen Dropship

Ni admin share peluang untuk jadi agen dropship supercube. Cubalah. Daftar di: Nak Jadi Agen Supercube

Buat Duit Dengan Design

Buat Duit Dengan design

Anda suka design? Suka melukis? Ya. Ada banyak cara untuk anda menjual design anda. Zaman sekarang ramai orang mula bisnes online. Ramai owner produk dan macam-macam lagi. Jadi mereka memerlukan design yang lawa dan menarik untuk menarik perhatian.

Jadi bakat anda dalam design boleh diketengahkan dengan muma mempromosi design anda. Boleh mula design dengan canva untuk basic atau kalau dah pakar boleh guna adobe pothoshop. Ayuh mula buit duit secara online dengan design.

Buat Duit Dengan Bina Website

Pakar dalam membina website? Ecommerce? Dan sebagainya berkaitan website. Ya. Anda boleh mulakan buat duit online dengan membina website. Mula promote hasil bina website anda di media sosial.

Ramai yang mencari mereka yang reti design ecoomerce atau website untuk perkenalkan produk atau syarikat. Ini peluang anda untuk mula buat duit dengan buat website.

Buat Duit Dengan Content Creator

Content creator ni adalah salah satu bahagian marketing di alam maya. Anda hanya perlu post yang berkaitan dengan page atau website tersebut sahaja.

Kalau anda tengok mana-mana post yang viral atau macam post tempat percutian, barang menarik. Itulah dimana tugas content creator diperlukan.

Anda boleh mula PM page-page tersebut dan tawarkan hasil kerja anda. Make sure anda ada contoh. Sebab kebanyakan mereka mencari orang yang pandai untuk membina content dan menarik crowd.

Buat Duit Dengan Youtube

Buat Duit Dengan Youtube

Pandai menghasilkan video-video menarik? Boleh mulakan channel youtube anda sendiri. Mula tarik view dengan youtube anda. Bila sudah capai minima yang youtube perlukan anda boleh mula apply youtube adsense.

Cari content-content video yang berkaitan pengetahuan kita. Contohnya kita suka travel. Cari la port travel ikut kemampuan audience kita. Kemudian buat video dan upload di youtube.

Setiap kali view, setiap kali orang tengok video anda, anda akan dapat duit. USD pula tu. Tapi kena konsisten. Jangan upload 1 sahaja kemudian mengharapkan orang view terus banyak. Maklumlah anda kena bertarung dengan 1 dunia. Keyword dia, jangan mudah putus asa kalau nak mula buat duit online dengan youtube tau.

Buat Duit Dengan Shopee

Mesti anda pernah dengar pasal Shopee kan. Ni paling best dan paling mudah untuk buat duit secara online. Anda tengok mana-mana produk yang banyak terjual dengan review yang ok. Kemudian amik gambar produk tersebut dan post samada di Facebook, mudah, atau mana-mana media sosial.

Make sure anda mark up sekali harga. Kemudian tunggu sahaja customer PM anda. Bila dah ada order, anda buat je pembelian di shopee tersebut menggunakan detail yang customer tadi bagi. Mudah kan. Tapi kena rajinla. Kalau 1 pos sahaja kemudian mengharap income beribu, anda bermimpi di siang hari. Kena rajin, kena konsisten.

Buat Duit Dengan Affiliate

Banyak platform menawarkan affiliate. Antara yang paling terkenal ialah platform klikjer atau Affiliate Shopee

Ada banyak cara untuk anda mempromosi link affiliate. Antaranya adalah berkongsi link di media sosial seperti facebook, instagram, tiktok, youtube dan sebagainya. Anda juga boleh promote link affiliate anda di blog anda atau artikel yang telah anda tulis.

Apabila terjual sahaja affiliate yang anda telah promote tu anda akan dapat income. Mudah sahaja. Boleh promosi samada melalui handphone ataupun komputer. Jadi daftar sekarang juga sebagai agen affiliate di Nak jadi affiliate klikjer atau Nak jadi Affiliate Shopee dan mula buat duit online dengan affiliate.

Kesimpulan

Ramai di luar sana mengharapkan hidup senang, duit banyak.
Ada yang masuk bisnes dan buat 2 3 kerja sebab nak bantu keluarga, nak bantu suami, nak bantu ibu bapa. Tapi yang diorang tak paham. Nak bantu dan nak dapat sikit kena usaha. Nak banyak pun kena banyak usaha.

Ada orang korbankan masa. Ada orang korbankan tenaga. Ada orang korbankan wang ringgit. Untuk dapat apa dia nak. Tapi dia dapat mengikut usaha yang dia buat.

Dia nak RM1 dia usaha. Dia nak RM10000 pun dia usaha. Usaha bertambah. Begitu juga dengan hasil. Tiada usaha tiada hasil.
Nak hasil sikit, usaha yang dibuat sikit. Nak hasil banyak, usaha yang dibuat kena banyakApa yang dapat setimpal dengan setiap usaha.
Akaun flag, biasa, akaun kena disable, biasa, xde orang like status, biasa. Xde orang komen pun biasa. Xde orang beli pun biasa. Hati kena kuat. Rejection tu biasa.

Jangan kira berapa kali kita gagal. Tapi kira berapa kali kita berjaya. Korang rasa berapa kali si Thomas ni gagal sebelum dia ni berjaya mencipta mentol pertamanya?

Lebih kurang 1448 kali percubaanya yang telah gagal dan kali 1449 baru lah ia berjaya lakukan.
Dan apa yg Thomas Alva Edison ni cakap?

“Saya tak pernah gagal cuma saya hanya menemukan 10,000 cara yang tidak berfungsi.”
Korang lak mcm mana? Berapa kali usaha dan berapa kali dah give up?

Ingat lepasni, setiap kali kita penat, setiap kali kita stress dengan apa jua kita lakukan dan setiap kali kita rasa nak berhenti kenang balik kenapa kita bermula.

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.