Cara Buka Pintu Kereta Tanpa Kunci

Cara membuka pintu kereta tanpa kunci

Tengah-tengah sedap melepak dengan member dan nak balik tetiba kunci kereta tak boleh nak bukak. Tekan auto pun tak boleh. Manual pun jem. Tengok lampu dekat dashboard menyala-nyala. Terus jem.

Puas cuba nak bukak sekali tak boleh. Akhirnya balik rumah dulu kemudian datang esok balik untuk cuba cara bukak. Pelbagai cara guna. Nasib ada kawan yang banyak membantu untuk membuka kunci dengan teknik tertentu. Terima kasih juga pada yang berkongsi cara untuk membuka kunci kereta sekiranya kunci tak boleh guna atau kunci tertinggal di dalam.

Ni admin kongsikan untuk pengetahuan bersama. Manalah tahu tetiba hari anda pula mengalami kejadian seperti ini. Ada 4 cara untuk membuka kunci kereta sekiranya kereta anda terkunci samada kunci tertinggal dalam kereta, central lock jam dan sebagainya.

  • Pakai Hanger
  • Pakai Tali Rapia
  • Pakai Alat Bukak Pintu Kereta
  • Panggil Bomba
  • Inilah cara membuka pintu kereta tanpa kunci

    Pakai hanger

    buka pintu pakai hanger

    Hanger baju tu pakai yang jenis besi. Kalau yang plastik mudah patah nanti. Yang besi tahan sikit.

    Beli je di pintu terkunci pakai hanger

    Tonton video berikut untuk cara membuka pintu kereta menggunakan hanger:

    Tali Rapia

    buka pintu pakai tali rapia

    Admin pakai cara ni semasa terkunci haritu. Guna tali rapia je untuk bukak pintu kereta yang terkunci.

    Beli je di guna tali pintu terkunci

    Tonton video berikut untuk cara membuka pintu kereta menggunakan tali rapia:

    Pakai Alat Bukak Pintu Kereta

    Kalau korang terkunci pintu kereta dan kunci dekat dalam kereta, bila panggil je tukang kunci, diorang bawa alat ni.

    buka pintu kereta terkunci
    Atau korang beli alat ni dekat sini KLIK SINI

    Boleh tengok video

    Bomba


    Tapi sekiranya kecemasan, anak tertinggal dalam kereta panggil bomba terus. Cuma janganlah hal kecik pergi panggil bomba. Kesian juga ke diorang

    Tonton video berikut untuk cara membuka pintu kereta dengan memanggil bomba:

    Ingin mencari kereta? https://www.carsome.my/ boleh bantu anda mencari kereta yang sesuai berdasarkan keperluan anda.

    1 thought on “Cara Buka Pintu Kereta Tanpa Kunci”

    Leave a Comment

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.