MAE Maybank2u

Cara Daftar Akaun MAE Maybank2u

Apa Itu MAE Maybank2u MAE ialah dompet digital (E-Wallet) dari Maybank, sama seperti Boost, GrabPay,T&G dan mcm2 lagi. kumpul banyak2 dengan invite rakan2 dan keluarga, duit dalam tu boleh la guna utk shopping/beli makanan di kedai2 yg terima MAE. Banyak wei kedai dah terima MAE. Jadi baiklah anda daftar siap-siap mae by maybank2u ni. Cara … Read more

3 Contoh Cordless Vacuum Yang Mampu Milik

3 Contoh Cordless Vacuum Yang Mampu Milik

Cordless Vacuum Sekarang ni sudah ada banyak cordless vacuum di pasaran. Tapi manakah yang terbaik, tahan lama dan sesuai untuk kerja-kerja pembersihan? Admin akan menulis tentang beberapa jenama cordless vacuum yang berharga bawah RM300 dan sesuai untuk kegunaan rumah anda. PerySmith Cordless Vacuum Cleaner X Bossman Kaden PRO K2 Antara salah satu brand cordless vacuum … Read more

Daftar Program SAVE 2.0: Rebat RM200 Pembelian Air Cond & Peti Sejuk

Program Save 2.0 Program SAVE 2.0 ini adalah sebuah program pemberian diskaun e-rebat RM200 kepada isi rumah yang membeli peralatan elektrik penyaman udara ATAU peti sejuk cekap tenaga berlabel 4 atau 5 bintang oleh Suruhanjaya Tenaga (ST). Antara Objektif Program Save 2.0 • meningkatkan kesedaran orang ramai agar membeli kelengkapan cekap tenaga yang akan menjimatkan … Read more

CONTOH RUMUSAN

Contoh Rumusan

TEKNIK RUMUSAN BAHASA MELAYU SPM PERATURAN MERUMUS i. Perlu mengenal pasti isi-isi utama dalam petikan ii. Asingkan isi utama dan isi sampingan, huraian dan bukti iii. Panjang rumusan mestilah tidak melebihi 120pp iv. Jumlah isi tersurat dan tersirat adalah antara 2 – 8 isi dan boleh ditulis lebih asalkan tidak melebihi jumlah patah kata v. … Read more

Contoh dan Format Surat Rasmi

Contoh dan Format Surat Rasmi

Surat Rasmi Dalam artikel kali ini, kami akan kongsikan dengan anda berkenaan contoh dan format surat rasmi. Ramai sebenarnya yang memerlukan surat rasmi terutamanya anda yang bekerja, ibubapa dan juga pelajar. Ada banyak situasi dimana anda perlu untuk menghantar surat rasmi. Antara kegunaan surat rasmi adalah untuk memohon pekerjaan, memohon rayuan, memohon bantuan, memaklumkan perkara … Read more

sacha inchi oil

12 Kebaikan Sacha Inchi Oil Untuk Tubuh

Sacha Inchi Sacha Inchi dikatakan dapat menggantikan omega 3 dari sumber ikan. Mungkin kita di Malaysia kurang mengenali pasal tumbuhan ini namun ia mempunyai segala macam kebaikan dan mempunyai banyak khasiat-khasiat penting yang di perlukan oleh tubuh badan yang dapat membantu mencegah pelbagai jenis penyakit berbahaya. Buah sacha inchi ini juga boleh dimakan tanpa direbus. … Read more

3 Contoh PdPR Boleh berlansung

Apa Itu PdPR Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) ialah pengajaran dan pembelajaran (PdP) yang dilaksanakan di rumah atau pusat komuniti atau di mana-mana lokasi yang bersesuaian. PdPR boleh dilaksanakan dalam talian dan/ atau luar talian dan/ atau off-site dengan berstruktur dan terancang. PdPR dilaksanakan apabila murid tidak dapat hadir ke sekolah dalam satu tempoh … Read more

30 Contoh Resepi Sewaktu Berbuka Puasa

30 Contoh Resepi Sewaktu Berbuka Puasa Selama Sebulan Lagi beberapa hari kita masuk bulan Ramadan kan. Admin nak ucapkan selamat berpuasa buat semua rakan-rakan dan pembaca yang beragama Islam. Semoga Ramadan tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya walaupun di sambut dalam suasana PKP. Macam biasa, asal nak masuk bulan puasa ni mula lah para … Read more

Supercube Dan Contoh Herba di Dalamnya

Supercube Supercube adalah gabungan molasses bersama herba-herba pilihan dari gred tinggi yang dipilih utk membantu masalah-masalah tertentu. Ia dalam bentuk kiub. Jenis-jenis herba di dalam Supercube Satu kiub Supercube dicampur bersama satu jenis herba. Sekarang kami ada 6 jenis Supercube bersamaan 6 jenis herba iaitu Osmanthus, Rose, Red dates, Goji Berry, Ginger dan Lavender. Masalah … Read more

Contoh Gejala COVID-19

Apakah Itu Coronavirus Coronavirus (CoV) adalah sejenis virus yang boleh menyebabkan jangkitan saluran pernafasan. Terdapat beberapa jenis coronavirus seperti severe acute respiratory syndrome coronavirus (SARS) dan Middle East Respiratory syndrome-related coronavirus (MER-CoV). Coronavirus terbaru yang ditemui di China adalah Coronavirus 2019 (COVID-19). COVID-19 telah mula dikesan di negara China dengan kes pertama disahkan pada 7 … Read more