HaloTelco, Contoh Simkad Yang Menawarkan Plan Terbaik

Setiap orang mesti mencari-cari plan simkad yang murah, unlimited, coverage ok dan sebagainya. Admin akan review satu simkad ini yang menawarkan plan yang berbaloi-baloi iaitu halotelco. Admin berkesempatan menggunakan Sim Kad Halo Telco ini apabila diperkenalkan oleh kawan admin.

Apa Itu Halotelco

halotelco

HaloTelco merupakan prepaid bayaran bulan dikuasakan oleh Tunetalk yang menggunakan faciliti Celcom menjamin coverage dan data speed yang tinggi seluruh Malaysia. HaloTelco menawarkan plan PREPAID yang amat BERBALOI dan memberi nilai untuk wang anda serta memenuhi pelbagai jenis keperluan pengguna. Kami menawarkan pelan “Panggilan Dan Data Sosial Tanpa Had” dengan harga yang terbaik di pasaran dengan liputan 4G/LTE menggunakan prasarana rangkaian Celcom yang dikuasakan oleh TuneTalk. Kini anda mendapat lebih banyak data untuk menonton video dan muzik kegemaran anda, bermain games online dan bercakap kaw kaw dengan panggilan tanpa had ke semua rangkaian. Hebat!

Layari internet tanpa ganguan dan pantas sehingga kelajuan 150mbps. Anda boleh mengekalkan no lama atau mendaftar terus no baru secara sendiri. Semestinya coverage 4G/LTE terluas di Malaysia dengan Halo Telco. HaloTelco juga menawarkan Plan data murah serendah RM1 dan percuma 10GB basic data setiap bulan. Panggilan tanpa had ke sama telco dan semua rangkaian mengikut plan langganan anda juga ada.

Simkad HaloTelco Plan RM40 Sebulan

Antara plan yang paling popular ialah: PLAN M10 (RM48/BLN) dengan 10GB Quota High Speed malah tiada pecahan weekdays/wekend. Guna bila bila masa. Anda juga akan dapat FREE 2000GB Quota untuk Aplikasi Social, Chats dan Music. Serta unlimited Quota untuk semua aplikasi yang tersenarai seperti didalam gambar dibawah. Padu beb. Manakala FREE 60GB QUOTA UNTUK APPS VIDEO aplikasi Youtube & Netflix dimana pecahan 60gb : 2GB sehari X 30 hari. Malah UNLIMITED CALL KE SEMUA TELCO.

plan halotelco 48

Sekiranya anda masih merasakan tidak cukup data, anda boleh menambah data iaitu Add Ons 10GB (High Speed) = RM10 (tersedia untuk yang langgan plan RM28, RM48 dan Y120 sahaja). FREE unlimited high speed chat, sosial dan music mengikut plan yang anda langgan, kelebihan bila anda guna whatsapp, facebook, instagram ia tidak akan mengurangkan data utama anda dan juga boleh share secara hotspot tanpa had.

Simkad HaloTelco Plan RM10 Sebulan

Sekiranya anda nak bajet, ada pakej lain yang anda boleh langgan dengan hanya serendah RM10.00 sahaja (pakej M1 1GB high speed data + unlimited calls to tunetalk numbers + 10GB basic internet) untuk sebulan. Jika anda inginkan pakej yang sederhana, anda boleh melanggan pakej RM28.00 (M6) dan anda akan memperolehi 6GB high speed data + 15GB high speed video data + unlimited calls to Tunetalk numbers + 10GB basic internet. Anda juga boleh beli add on data boost dengan hanya RM10.00 sahaja sebanyak 10GB.

simkad halotelco plan10

Simkad HaloTelco Plan RM200 Sebulan

Yang saya sebut di atas ialah pakej bulanan, namun terdapat juga pakej tahunan (Y120) yang berharga RM200.00. Dengan pakej ini anda akan memperolehi 120GB high speed data untuk setahun (10GB setiap bulan) + 10GB basic internet + unlimited calls to Tunetalk numbers. Anda juga boleh beli add on data boost dengan hanya RM10.00 sahaja sebanyak 10GB.

simkad halotelco plan200

Untuk yang suka membuat panggilan dan sms, terdapat juga pakej yang sesuai untuk anda iaitu pelan B1 (unlimited voice plan) yang mana dengan topup RM30.00 sahaja sebulan anda akan mendapat unlimited calls to all network + 100 SMS sebulan.

Baca juga: Contoh Penapis Air Yang Bagus

Bagi warga emas dan OKU Halo Telco menyediakan pakej khas untuk anda iaitu dengan topup sebanyak RM10.00 sahaja sebulan anda akan mendapat 2GB high speed data + unlimited calls to Tunetalk numbers.

Bagaimana, menarik tak pelan-pelan yang ditawarkan Halo Telco? Kalau menarik anda tentunya tertarik untuk berkongsi dengan orang lain bukan? Benda bagus mestilah dikongsi kan? Lebih menarik lagi ialah Halo Telco akan membayar kepada anda apabila anda berkongsi dengan orang lain dan mereka pun jadi pengguna. Sebelum berkongsi dengan orang lain anda mestilah jadi pengguna dahulu.

Cara Daftar Jadi Pengguna HaloTelco

Mula-mula sekali anda kenalah jadi pengguna terlebuih dahulu. Nak jadi pengguna Halo Telco mudah sangat. Simkadnya berharga RM5.00 sahaja. Daftar dahulu sebagai pengguna baru boleh sembang kencang kan, haha. Mula-mula anda kena klik link ini.

Daftar Jadi Pengguna HaloTelco.

Lepas install, klik Self Register. Jangan lupa masukkan referral code JDNBX54O. Kemudian simkad halotelco akan diposkan kepada anda. Tunggu sahaja.

Cara Daftar Jadi Dealer HaloTelco

Apabila anda mendaftar sebagai pengguna, anda akan ditawarkan untuk menjadi rakan niaga Halo Telco dengan membuat pembelian minimum 10 simkad berharga RM5.00 sekeping (jumlah modal termasuk 1 simkad yang anda beli tadi ialah RM55.00 sahaja). Selepas itu anda bolehlah mula sembang kencang cerita dekat orang lain. Anda akan dibayar sebanyak 10% setiap kali ahli yang anda bawa masuk topup prabayar mereka.

Sekiranya anda menghadapi masalah boleh la wasap detail ke saya dengan klik: Nak Jadi Dealer HaloTelco

Leave a Comment