Harga Pakej Onpay

Harga pakej onpay bergantung pada pakej yang ada ambil dan jangka masa. Ada pakej onpay 1 bulan, pakej onpay 3 bulan, pakej onpay 6 bulan dan pakej onpay 1 tahun.

Lagi lama anda langgan, lagi murah harga pakej onpay tersebut. Sekiranya anda nak daftar Onpay boleh klik onpay.my dan pilih pakej mana yang anda berminat.

Apa Itu Onpay

Onpay menawarkan pelbagai fungsi & ciri-ciri yang anda perlukan di dalam bisnes.


OnPay menyediakan satu penyelesaian yang sesuai untuk pemilik atau usahawan bisnes online. Tidak kira sebanyak manapun tempahan anda, biar sistem onpay uruskan jualan. Anda hanya perlu fokus pada perniagaan anda.

Harga Pakej Onpay

Berapa harga pakej onpay? Onpay ada menawarkan 4 pakej yang boleh anda langgan. Harganya juga berbeza mengikut jangka masa langganan. Jangka masa langganannya bermula dari 1 bulan, 3 bulan, 6 bulan dan 1 tahun. Sudah pasti jika anda melanggan pakej 1 tahun terus lagi jimat.

Ada 4 pakej onpay iaitu pakej percuma, pakej basic, pakej lite dan juga pakej premium.

1. Harga Pakej Onpay untuk 1 bulan


Harga pakej onpay bermula dari RM0 untuk pakej percuma, RM55 untuk pakej basic, RM90 untuk pakej lite dan RM140 untuk pakej premium.

Langgan Pakej Onpay untuk 1 bulan: Pakej Onpay 1 Bulan

Harga Pakej Onpay untuk 1 bulan

2. Harga Pakej Onpay untuk 3 bulan


Harga pakej onpay bermula dari RM0 untuk pakej percuma, RM45 untuk pakej basic, RM80 untuk pakej lite dan RM130 untuk pakej premium. Teruskan membaca sekiranya anda nak tahu harga pakej onpay dan cara onpay register.

Harga Pakej Onpay untuk 3 bulan

Langgan Pakej Onpay untuk 3 bulan: Pakej Onpay 3 Bulan

3. Harga Pakej Onpay untuk 6 bulan


Harga pakej onpay bermula dari RM0 untuk pakej percuma, RM35 untuk pakej basic, R70 untuk pakej lite dan RM120 untuk pakej premium.

Register Pakej Onpay untuk 6 bulan: Pakej Onpay 6 Bulan

Harga Pakej Onpay untuk 6 bulan

4. Harga Pakej Onpay untuk 1 tahun


Harga pakej onpay bermula dari RM0 untuk pakej percuma, RM25 untuk pakej basic, RM60 untuk pakej lite dan RM110 untuk pakej premium.

Harga Pakej Onpay untuk 1 Tahun

Langgan Pakej Onpay untuk 1 Tahun: Pakej Onpay 1 Tahun

Cara Daftar Onpay

Berikut merupakan cara untuk daftar Onpay

  • Layari laman web untuk mendaftar iaitu onpay.my.
  • Pilih Subdomain
  • Pilih Emel
  • Pilih ID dan Kata Laluan
  • Isi Maklumat Profil Diri.
  • Pengesahan spam/robot (reCAPTCHA)
  • Klik Butang Daftar
  • Semak Emel Bertajuk “Pendaftaran Akaun OnPay”
  • Tekan Hyperlink Pengaktifan Akaun
  • Pengaktifan Akaun OnPay Berjaya
  • Layari Halaman Log Masuk Akaun anda
  • Masukkan ID Admin dan Kata Laluan
  • Log Masuk Akaun OnPay Berjaya

Cara Upgrade pakej Onpay

Pening nak upgrade pakej OnPay? Tengok je gambar berikut.

harga fungsi pakej onpay 2023

Mesti ada yang tertanya-tanyakan, perlu ke upgrade? Ini kami dah permudahkan fungsi serta harga Pakej OnPay untuk anda semua compare dan rancang untuk upgrade pakej nanti.

Produk Yang Boleh dijual dalam Onpay

Produk Yang Boleh dijual dalam Onpay


Antara produk yang boleh dijual dalam OnPay ialah

1. Produk fizikal
Produk fizikal ni seperti barang atau produk yang memerlukan anda untuk pos. Barang kesihatan, pakaian, dan lain-lain.

2. Tiket acara
Anda ada buat kelas? Seminar? Ya onpay boleh uruskan semuanya. Biar Onpay uruskan penjualan tiket anda kepada peserta.

3. Derma
Kalau anda sebuah badan NGO atau apa jua badan kebajikan yang memerlukan sistem untuk derma, guna Onpay je.

4. E-book
Paling banyak sekali orang guna. Maklumla bermacam-macam ebook yang memerlukan agen untuk menjual. Jadi sememangnya onpay boleh uruskan semua itu.

5. Video
Sama seperti ebook. Jika anda menjual video secara online, boleh gunakan onpay juga.

Dan banyak lagi yang onpay boleh support.


Soalan-Soalan Lazim (FAQ)

Adakah caj setup dikenakan untuk setiap kali langganan?

Caj setup hanya dikenakan sekali sahaja untuk langganan pertama. Anda tidak akan dikenakan caj setup setiap kali anda renew langganan.

Adakah caj transaksi dikenakan untuk setiap transaksi dalam sistem?

Tiada caj transaksi dikenakan untuk sebarang transaksi dalam sistem.

Adakah sistem tersedia dengan fungsi payment processor?

Tidak, tetapi sistem menyediakan sokongan integrasi untuk payment processor seperti PayPal, Billplz, senangPay, iPay88 dan MOLPay.

Jika langganan diperbaharui sebelum langganan tamat, bilakah tarikh langan akan bermula?

Tarikh langganan baharu akan bermula selepas tarikh langganan sedia ada tamat.

Bolehkah saya naik taraf pakej langganan yang sedia ada?

Ya, pakej langganan sedia ada boleh dinaik taraf pada bila-bila masa. Harga naik taraf dikira secara prorata berdasarkan baki hari dan beza harga antara 2 pakej.

Bolehkah saya turun taraf pakej langganan yang sedia ada?

Maaf, pakej langganan sedia ada tidak boleh diturun taraf

Adakah saya perlu top up kredit SMS?

Perlu sekiranya anda mahu menghantar notifikasi atau hebahan SMS kepada pelanggan.

Berapakah harga kredit SMS?

Harga kredit SMS boleh didapatkan pada serendah RM 0.074 per kredit.

Bolehkah nama subdomain akaun ditukar selepas pendaftaran?

Nama subdomain tidak boleh ditukar selepas pendaftaran.

Apakah pakej yang sesuai untuk saya?

Pakej permulaan yang kami syorkan kepada anda ialah Pakej Lite. Anda boleh menaik taraf pakej langganan pada bila-bila masa, bergantung kepada keperluan dan kesesuaian perniagaan anda.

Sekiranya anda mencari sistem ejen untuk dropship anda, bolehla cuba: Sistem TheBoss

Leave a Comment