WhatsApp Customer Anda Dengan Mudah & Pantas Secara Automatik

Whatsapp Bot

Pernah dengar pasal whatsapp bot? Whatsapp bot ni macam hantar whatsapp secara automatik kepada para pelanggan anda. Ada sistem whatsapp bot yang boleh set autoreply dimana ini akan memudahkan mesej dihantar secara auto apabila pelanggan menaip keyword di whatsapp anda.

Ada sesetengah seller menggunakan chatbot yang akan dihantar ke inbox facebook pelanggan. Tapi kebanyakan pelanggan tidak membuka inbox mereka menyebabkan mesej dihantar tidak dibaca. Ini berbeza dengan whatsapp bot. Bilangan pelanggan yang beli produk anda lebih meningkat kerana whatsapp yang dihantar direct ke handphone pelanggan.

Sistem whatsapp bot juga akan berfungsi selama 24jam tanpa perlu risau anda tidur atau anda ada hal lain yang kena buat. Waktu anda akan lebih dimanfaatkan dengan menggunakan teknologi dari whatsapp bot ini. Ada juga sesetengah whatsapp bot ada fungsi whatsapp blaster. Tapi dielakkan jangan guna blaster kerana no anda akan mudah kena ban nanti.

Artikel kalini kami akan membincangkan tentang beberapa sistem whatsapp bot yang ada di Malaysia.

Kebaikan whatsapp bot

kebaikan whatsapp bot wasapbot
Ada banyak kebaikan sistem whatsapp bot automatik ini. Antaranya ialah

  • 1. Tiada lagi masalah lambat balas whatsapp
  • 2. Human error dapat dielakkan
  • 3. Info terkini cepat sampai
  • 4. Tracking dihantar secara auto
  • 5. Tidak perlukan staff yang ramai
  • 6. Boleh follow up pelanggan
  • Sistem Whatsapp Bot Terbaik di Malaysia

    Ada 3 sistem whatsapp bot di Malaysia yang boleh anda guna.

    1. Sistem Whatsapp dari wasapbot

    Antara beberapa fungsi utama yang ada pada wasapbot ini ialah

  • 1. Fungsi Autoresponder
  • Customer whatsapp je anda menggunakan keyword tertentu, sistem wasapbot akan membalas dengan apa yang telah anda set. Fungsi ini amat memudahkan. Pelanggan tidak lagi perlu menunggu lama untuk seller membalas whatsapp mereka. Mereka boleh terus reply keyword yang anda telah tetapkan untuk terus membeli atau dapatkan info.

  • 2. Fungsi Autoreply (List Menu)
  • Pelanggan anda boleh klik menu dari list servis atau produk yang anda tawarkan.

  • 3. Fungsi Autoreply (Button)
  • Setup rule autoreply dgn Button supaya pelanggan anda boleh pilih option yang anda telah tentukan lebih awal!

  • 4. Order notification
  • Hantar Whatsapp secara Automatik kepada pelanggan daripada website anda. Anda boleh custom sendiri jenis notification yang anda perlukan yang sesuai untuk bisnes anda.

  • 5. Broadcast Whatsapp
  • Blast Whatsapp kepada lebih dari satu number tanpa perlu on PC.
    whatsapp bot laju

    Jika anda berminat nak langgan sistem whatsapp bot dari wasapbot boleh terus klik: Sistem Whatsapp dari wasapbot

    2. Sistem Whatsapp dari waapify

    Kalau anda menghadapi masalah seperti

  • 1. Email order selalu masuk spam
  • 2. Pelanggan terlupa barang yang mereka order
  • 3. Staff tak mencukupi
  • 4. Terlepas order sebab lambat reply
  • 5. Info terkini lambat sampai
  • 6. Hantar tracking order secara manual
  • Maka anda kena melanggan sistem whatsapp bot dari waapify ini. Kerana semua masalah diatas akan dapat diatasi.
    whatsapp bot murah

    Jika anda berminat nak langgan sistem whatsapp bot dari waapify boleh terus klik: Sistem Whatsapp dari waapify

    3. Sistem Whatsapp dari wabot

    Sistem whatsapp dari wabot ini pula mampu menghantar instant notification sepantas 3 saat sahaja. Ia beroperasi selama 24 jam 7 hari seminggu 365 hari setahun tanpa henti selagi handpone anda on dan ada internet.

    WaBot boleh digunakan dengan pelbagai platform seperti WordPress, OnPay, OrderSini, Shoppegram, Theboss dan macam-macam lagi.
    whatsapp bot
    Jika anda berminat nak langgan sistem whatsapp bot dari wabot boleh terus klik: Sistem Whatsapp dari wabot

    Sistem Agen

    Kesemua sistem whatsapp bot diatas boleh intergrate dengan sistem agen the boss asia.

    Dalam sistem ejen, anda buka peluang kepada orang ramai untuk mendaftar menjadi ejen kepada bisnes/produk anda. Tugas mereka adalah mempromosi dan menjual produk anda. Anda sebagai owner produk pula bertindak sebagai Headquarter (HQ) yang menyediakan kemudahan dan sokongan kepada ejen-ejen membuat promosi dan jual.

    Jadi tugas HQ menyediakan sistem whatsapp bot supaya setiap order, setiap customer akan mendapat notifikasi berkenaan order yang telah mereka beli.

    Mudah kan

    Berminat nak ketahui sistem ejen lebih lanjut? Teruskan membaca : Sistem Agen Untuk Founder HQ

    Leave a Comment

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.